Alpina sektionen

Alpina sektionen är ansvarig för klubbens alpina och ski crossverksamhet.

Image

Åre Slalomklubb är sedan starten 1935 en av Sveriges ledande alpina klubbar. Klubben har en bred verksamhet som spänner från åkare i landslaget ner till barn i 4-5 årsåldern som tycker att det är roligt att leka i snön. Genom åren har också klubbens åkare skördat stora framgångar i pisterna och Åre SLK är den skidförening i Sverige som vunnit flest SM-guld i seniorsammanhang.

Alpina sektionen:
Mårten Pettersson (sammankallande)
David Hansson
Perra Kallström
Maths Gunneriusson
Jennie Endermark
Kicki Lundström

Träningsgrupper:
Kompis med laggen (nybörjare, kul på skidor)
Åre SLK Årevägen Yngre (barn födda 2010-2011)
Åre SLK Årevägen Äldre (barn födda 2008-2009)
U12 (barn födda 2006-2007)
U14 (ungdomar födda 2004-2005)
U16 (ungdomar födda 2002-2003)
Åre SLK junior/senior (ungdomar födda 2001 eller tidigare)
Åre SLK Skicross

Stendalslägret 5-6 maj 2018
Välkomna till Åre för det traditionella vårlägret i Stendalen.  Inbjudna är alla åkare födda 02-04 tillhörande Region 2.
Anmälan och mer information finns här!

Gästträning Alpint 
I Åre SLK Alpint står vi för en välkomnade attityd. När andra vill träna med oss brukar vi säga ja. Vi har de senaste åren haft en handfull ungdomar som tävlat för andra klubbar, men på lov och helger gästtränat med Åre SLK. De har lärt känna både åkare och ledare från Åre, betalat träningsavgift och medlemskap, föräldrar har hjälpt till både på träningarna och andra sysslor.
I vinter har intresset ökat explosionsartat bland familjer utanför Åre kommun att träna med Åre SLK. Alpina Sektionen har tagit beslutet att vi tackar nej till ytterligare förfrågningar om gästträning för den här säsongen. 
De som redan är med i träningsgrupperna, fått sitt godkännande från huvudtränare och Alpina Sektionen, är självklart fortsatt välkomna i vinter. Precis som våra Åreungdomar. Risken är att de som redan tränar, våra Åreungdomar och gäster, inte känner samhörighet, trygghet i gruppen om vi övergår till att bli en kommersiell aktör för alpin träning. I förlängningen finns även faran att samarbetspartners som exempelvis Skistar inte ser oss som en idéell förening vid tilldelning av backtider, prissättning etc.  

Alpina Sektionen Åre SLK 

Image

Freestyle

1985 gick freestyleklubben Snölyftet in i Åre Slalomklubb. Åre SLK Freestyle är utan tvekan Sveriges ledande freestyleklubb och arrangör av stora tävlingar.

Läs mer här!
Image

Fotboll

Fotbollen har gjort comeback i Åre Slalomklubb på allvar genom konstgräsplanen i Duved. Idag är det mer än 200 ungdomar som är aktiva i olika lag från 6 års ålder och uppåt.

Läs mer här!
Image

Segling

2013 bildades seglingssektionen som snabbt blivit Mellan-Norrlands största ungdomsklubb för seglare. Klubben har ett 10-tal båtar och en marina på Åre Strand.

Läs mer här!