Bli medlem i Åre Slalomklubb

Som medlem i Åre Slalomklubb är du med och stöder en av landets äldsta och mest framgångsrika slalomklubbar med en omfattande ungdomsverksamhet i utförsåkning, fotboll och segling. Du får även ta del av en hel del förmåner som du kan utnyttja när du är i Åre.
Medlemskap för verksamhetsåret 2022/2023 (gäller från 1/7 - 30/6) kostar 300 kronor för enskild medlem, 150 kronor för pensionärer eller 600 kronor för hela familjen. För att bli medlem behöver du bara betala in medlemsavgiften till Åre SLK:s bankgiro 359-0528 eller via Swish 1236095509 och ange namn, adress, telefon och födelsedata för samtliga medlemmar. Obs! Vi behöver inte de 4 sista siffrorna i personnumret utan endast födelsedatum såvida det inte avser en aktiv tävlingsåkare eller en ledare. I de fallen måste vi ha fullständigt personnummer.  Alla AKTIVA medlemmar som betalt avgiften omfattas av en olycksfallsförsäkring som gäller vid skada i samband med träning / tävling och under resor till och från dessa aktiviteter.genom Svenska Skidförbundet.   Betalar ni via Internet eller Swish är det svårt att få plats med så mycket information så då kan ni maila oss alla uppgifter om ert medlemsskap och bara skriva ett kort meddelande på betalningen så att vi kan identifiera den.

Träningsavgifter förekommer i sektionernas verksamhet och varierar beroende på sektion och åldersklass. Kontakta sektionen för mer information om vad som gäller för just den verksamhet ni är intresserade av.

Personuppgifter/GDPR
Genom inbetalning av medlemsavgiften anses medlemmen/vårdnadshavaren (för medlemmar under 18 år) ha accepterat villkoren för medlemskap i föreningen och det har uppstått ett avtal mellan medlemmen och föreningen. För att kunna vara medlem i Åre Slalomklubb behöver vi registrera vissa personuppgifter, namn, adress, epost, telefonnummer, kön, födelsedatum och i vissa fall fullständigt personnummer. Vi behöver uppgifterna till vårt medlemsregister så att vi kan kontakta dig kring föreningens verksamhet. Vi använder också uppgifterna för att rapportera till riksförbundet. Vi spar uppgifterna så länge du är medlem och därefter så länge vi är rapporteringsskyldiga för t ex stöd. Vi publicerar och arkiverar också vissa personuppgifter i resultatlistor och annan dokumentation från föreningens verksamhet, som längst till föreningens upplösning.

Medlemsförmåner

Som medlem i Åre Slalomklubb åtnjuter du också vissa förmåner:
Åre Hemslöjd ger klubbmedlemmar 10% rabatt på kläder från SKHOOP.
Skistarshop Duved, Åre Skiduthyrning, Åre Skidsport och Skidcenter Björnen Åre ger 25% rabatt på skidslipning.
Hanson Concept Store Åre ger 20% på ordinarie pris i hela butiken, utom Gopro. Hanson Concept Store Åre ger 40% rabatt på Silverslip och 25% rabatt på övriga slipprodukter

Vår Vision

Skidåkning för livet. Välkommen in i Åre Slk, en klubb fylld av traditioner med inte mindre än över 300 svenska mästerskapsmedaljer. Alla ledare, tränare, föräldrar och aktiva arbetar ideellt. Verksamheten bygger på Dig och mig och alla är viktiga, ingen arbetsinsats är för liten. Ibland kan en liten hjälpande hand vara lika värdefull som en större ansträngning på en världscuptävling. Om vi alla hjälps åt får vi så mycket tillbaka. Vi får känna oss delaktiga i att vi har friska, glada barn och ungdomar som stärker sina självförtroenden, lär sig samarbeta i grupp, ta hänsyn, får massor av erfarenhet och utvecklar en sund attityd för framtiden och vi skapar skidåkning för livet… Bobbo Nordenskiöld  Ladda ner hela T.A.G.G. och STIL-häftet som pdf-fil.

Historia

Åre Slalomklubb bildades i smyg den 17 februari 1935 på Strandbergs affär. På den tiden fanns det en klubb som hette Åredalens IF och det var bara längdåkning som var intressant för dem. Några i föreningen ville arrangera en slalomtävling men det var styrelsen helt emot. De alpina blev förbannade och bildade i smyg Åre Slalomklubb. Åre SLK fick en god uppslutning, klarade av vad man företog sig och så småningom blev det så att Åredalens IF upplöstes och gick upp i Åre Slalomklubb.

Vill ni veta mer om klubbens historia kan ni läsa mer om det här.

Image

Alpint

Åre Slalomklubbs alpina verksamhet började redan 1935. Idag är klubben en av Sveriges största och framgångsrikaste alpina klubbar med cirka 200 aktiva.

Läs mer här!
Image

Freestyle

1985 gick freestyleklubben Snölyftet in i Åre Slalomklubb. Åre SLK Freestyle är utan tvekan Sveriges ledande freestyleklubb och arrangör av stora tävlingar.

Läs mer här!
Image

Fotboll

Fotbollen har gjort comeback i Åre Slalomklubb på allvar genom konstgräsplanen i Duved. Idag är det mer än 200 ungdomar som är aktiva i olika lag från 6 års ålder och uppåt.

Läs mer här!
Image

Segling

2013 bildades seglingsektionen som snabbt blivit Mellan-Norrlands största ungdomsklubb för seglare. Klubben har ett 10-tal båtar och en marina på Åre Strand.

Läs mer här!